Wawa - Bento Journey: ..::Bento#85 : Spghetti Creamy Cheesy Olio::..

Followers

Tuesday, November 5, 2013

..::Bento#85 : Spghetti Creamy Cheesy Olio::..



Bento elman mikhael harini filled with Spghetti Creamy Cheesy Olio, strawberry dari cameron mama maria dia bagi and homemade choc chips! Sangat sedap semuanya!

Resepi Spghetti Creamy Cheesy Olio :

 *Bawang besar setengah biji
*bawang putih 3 ulas
*cili kering sebatang (gunting halus2)
Susu UHT 6 sudu besar
Cheese setengah keping

Cara-cara :
Tumis semua bahan (*)
masukkan spaghetti yg dah direbus kemudian masukkan susu dan cheese. 
Gaul semua sampai sebati dan sampai cheese cair.

Siap!!


P/S : Aku guna cheddar cheese yg mcm dalam gambar tu. rasa dia lagi lemak dan sedap! klu korang guna keju yg dah siap shred masukkan dalam suku genggam je. dan kalau nak lebih kuah nya lebihkan pulak susu ta. Garam sikit (optional). Dan lagi satu, cili kering tu sebenarnya tak pedas pun just nak bg rasa yg kuat je. Nak balance rasa susu dan cheese tu. kalau tak, muak. Kalau taknak letak pun ok je :)


Simply By Me~Wawa Yusoff

2 comments:

mrs kayrul said...

tengok wawa rajin buat spagetti tue untuk anak...senang rupanya resepi tue...lepas nie boleh try la

Wawa Yusoff said...

Mrs Kayrul : senang sangat. lg senang dr buat bihun goreng :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...