Wawa - Bento Journey: ..::Pasta with White Sauce::..

Followers

Monday, November 18, 2013

..::Pasta with White Sauce::..

Dinner si anak merangkap bento hari ini!

Bahan - bahan sila lihat gambar aku malas nak taip bebanyak :D

Cara - Cara : 

Bawang2 tu cincang halus dan tumis guna unsalted butter. 
Masukkan Susu segar dalam secawan
kacau perlahan.
Msukkan secubit mix herbs, garam dan lada hitam -ikut selera-
kacai perlahan2 sampai betul2 masak dan teruskan merasa. Kalau rasa terlalu lamak boleh adjust kat lada hitam/garam sebab susu segar kan ade rasa manis yg tersendiri. Parut kan cheese sikit utk bg likat dan creamy. Dan masa nak hidang tu boleh add on cheese lagi kat atas nya tu :)

Oh. sorry aku ade tertinggal, aku ada masukkan ikan dowry. 
kalau ade udang ke sotong lagilah Sedappp!

Setakat utk tekak si anak, mmg cukup sangat lah rasa nya. klu utk tekak kita mmg ade beberapa bahan lain yg boleh buat rasa nya lebih mengancam. So sila buat dan sila adjust resepi ikut suka dan selera masing2 :)


 Ini memang kegemaran elman mikhael! Dia boleh makan habis semangkuk siap bertambah dan sendawa sebanyak 4 kali. serious tak tipu :)










Simply By Me~Wawa Yusoff

4 comments:

amal salleh said...

susu segar tu klu ganti susu ibu bole ke? hahaha tetibe mcm terpikir :p

Wawa Yusoff said...

tak boleh amal, sebab nya susu ibu kan akan rosak kalau overheat :)

amal salleh said...

ooo ye la.. x terpikir plk.. dok pk rasa dia same x kui kui kui ok thaqif bsar sket bole wat ni hehehe

Cik Puan Rara said...

wa ku buat jd melekit lah.myb sbb kurang susu kot ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...