Wawa - Bento Journey: December 2013

Followers

Thursday, December 26, 2013

..::Bento#102 & 103 : Variety::..

Bento 102 : bento elman mikhael
Filled with Rice, Singgang serai, Chicken Honey & Cookies

Bento 103 : Bento for mommy & ayah :)

Bento Mommy Filled with Rice, fish & soy sauce, singgang serai
Bento Ayah : Soy sauce, Fried egg, rice and singgang serai.

Pecah peluh mommy kat dapur pagi ni. Yang penting seronok anak makan, suami makan :)

Lunchbox : Daiso
Food Pick form Awesome bento by HanaSoffelia [LINK]



Simply By Me~Wawa Yusoff

..::Bento#101 : Lego Bento::..


Filled with Bread Pudding, hashbrown and Chicken Nugget

He loves bread pudding so much :)

As usual, Lunchbox and Food pick from 
Awesome bento by HanaSoffelia [LINK] 


Simply By Me~Wawa Yusoff

..::Bento#100 : Kuew Tiaw::



Alhamdulillah..!

Kurang dari setahun aku berjaya capai 100 bento. Quite impressive jugak aku boleh bertahan.
Seriously bento adalah satu2 nya hobby yg aku bertahan dan minat sampai dah tahap addict! :)

Simply By Me~Wawa Yusoff

Wednesday, December 11, 2013

..::Bento#99 : Sweet Potatoes Soup::..



Bento elman mikhael filled with pasta and sweet potato soup & Kaya bread.
Like it so much!!

Lunchbox and Food pick : Awesome bento by HanaSoffelia [LINK]

Selalu buat soup kentang kan? Tapi semalam ada byk keledek kat rumah. mak bagi. nak di goreng takde tepung beras pulak. so aku buat sup keledek. 

Bahan dia sama je mcm masak singgang kentang. aku boh isi ayam sket dengan kiub ayam, Sedap! serious sedap. aku pun suka. makan dgn nasik buat lauk mcm biasa tu. Kael pun suka. Sama je rasa dia mcm korang masak puree keledek makan dengan bubur kan.. gitu lerrr.. hehe :)

TIPS : Utk melekatkan seaweed mata dan mulut bagai tu atas roti korang boleh sapukan sikit kaya/mentega/jem atau ape saje filling yg korang gunakan kat seaweed tu, then baru dia akan melekat atas roti. kalau x seaweed tu akan jatuh. Bukanlah suruh sapu teruk2 pun, calit sikit je kat jari. Kalau kat nasik x payah ape2 sebab mmg dia akan melekat. Nasik kat mmg sticky compare dgn roti.

ok, tuje. bye!

Nampaknye esok bento ke seratusssss!! hoyey! 
*jangan aku terlajak tido sudahhhhh* :D


Simply By Me~Wawa Yusoff

Monday, December 9, 2013

..::Bento#98 : Fried rice::..

Almost hundred..!!!


 Bento Elman Mikhael filled with Fried rice, Chicken nugget and cookies for snack.
So, Yum!!

And below is mommy's & ayah's Bento

It was great and it was really fun doing Bento for us. 
Besides, we can save some money! hehehehe 



Moga sentiasa di beri kederat utk buat semua ni selama yg diizinkanNya. -amin-


Simply By Me~Wawa Yusoff

Sunday, December 8, 2013

..::Bento#97 : Cekodok::..


After 3 days i'm not making bento for my cutie lil sonshine, today i did some simple dish for him :)

Bento Elman Mikhael filled with cekodok + chili sauce for dipping.
Cookies and Calcium!

Don't know either he like the snacks or note. I'd Never try calcium before for his snack. Hope he like it.

Waiting for Monster Inc. Lunchbox from kak mimy. 

Tak sabarrrr!



Simply By Me~Wawa Yusoff

Tuesday, December 3, 2013

..::Bento#96 : Vehicle Theme::..


Bento Elman Mikhael fiiled with rice, veegie soup and grilled chicken.

Lunchbox and Foodpick from Daiso :)



 Dan ini bento untuk mommy & ayah. Setakat ni challenge yg aku buat utk diri sendiri [LINK] masih berjalan agak lancar. Agak je..belum perfect sebab ade jugak hari yg aku terbabas tak sempat nak sediakan bekal :)

Bila dapat capai terget yg aku sediakan utk diri sendiri. rasa sangat puas dan bangga jugak la dengan diri sendiri.. Rupanya rajin jugak aku ni ek.. wakakaka. ok bye!




Simply By Me~Wawa Yusoff

Sunday, December 1, 2013

..::Bento#95 : Mee sanggul::..


Ubah selera. Asik spaghetti je kan... bawak2 la rasa tekak melayu sikit ye nak oii :)

Bento elman mikhael filled withh mee sanggul goreng dgn ikan dowry, Ban kentang & Seedless Grape. Konsep masak nye sama je mcm masak nasik goreng. 

sekian terima kasih.


Bento untuk mommy :)

Memula pak nye kata nak cuti. E.L. jadi takdela aku buatkan, sekali dia kata nak keje pulak. nasibla. i olls masak ngam2 utk perut si anak dan mak nye sahaje. Sila makan lauk cafe ye yang :)

Makan mcm ni pun dah kenyang sebenarnya. nampak je mcm sikit. Sbb portion setiap hidangan tu sikit. tp kalau mkn gini pagi2 mmg sangatlah cukup utk sarapan.

Perasan x lego lunchbox baruuuuu.. muehehe. Suka la! nanti nak beli lagi. 
Minggu lepas je 4 Lunchbox aku beli. x tau kenapa boleh jadi mcm tu -,-



Simply By Me~Wawa Yusoff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...