Wawa - Bento Journey: ..::Bento # 121,122 & 123 : Mac & Cheese Mudah::..

Followers

Wednesday, January 15, 2014

..::Bento # 121,122 & 123 : Mac & Cheese Mudah::..


Bento 121 : Elman Mikhael


Filled with Mac & Cheese & Calciyum! Makanan kegemaran beliau :)

Since ramai yg bertanya resepi mac n cheese ni, meh aku update. Resepi paling mudah klu aku malas nak masak heavy dinner. hanya perlukan 3 bahan uatama sahaja. Semendang nya malas ko kan wa??

Resepi mac n cheese for kids :-

1 - 2 cawan macaroni - direbus
1 cawan susu segar
3 sudu besar mentega 
1 cawan Keju Cheddar 
1/4 cawan cooking cream -optional-
Garam & lada hitam secukup rasa -optional-

Seeeeeee...senang kan?? 3 bahan je aku cakap ko.. yg 2 lg tu xde pun xpe. tp klu ade of course lagi sedap la. mcm semalam aku taburkan sikit mix herbs sikit. pon lg sedap. Tp pagi ni togel je food kamu ye nak. mommy kelewatan! makan pasta dgn kuah keju semata la kamu :D


Bento : 122 & 123 : Ayah & Mommy kael :)


Disebabkan aku hanya mempunyai masa setngah jam sahaja utk prepare semua makanan, so yg paling cepat burger sahaja lah.. jadilah.. janji ko kenyang ye bang :p

Semua lunchbox harini adalah dari DAISO & Food Pick Dari Hana Soffelia [LINK]

Sekian Terima Kasih :)




6 comments:

Allene said...

look great... mcm mummy dia plak yang bedal nanti.

Wawa Yusoff said...

Allene : mmg itu lah hakikatnya... haha :D

Cik Puan Rara said...

aku ni asek amik je resipi ko wa.tp buatnya tidak.hehehe

Wawa Yusoff said...

Safura : takpe, aku nampak usaha tu ade. hasil nye je yg belum. hahaha :D

Ida said...

Wa, klo pakai bow pasta tu boleh ke

Wawa Yusoff said...

Boleh je kak ida.
Ape jenis pasta pun boleh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...