Wawa - Bento Journey: March 2014

Followers

Wednesday, March 26, 2014

..::Bento # 160, 161 & 162 : Nasi Goreng::..

Ini kali..... Nasik goreng tak masin! hehehehehe

Utk kael aku prepare nasi goreng, Nugget & Biskut Milna Rusk



Untuk ayah Kael pulak nasi goreng Pattaya memandangkan Nugget aku bedal secara pukal do aku gantikan telur je utk buah hati -lagi pun dia mmg suka telur-


Utk aku pulak Nasik goreng dengan Nugget. 

Memang padat Lunchbox kami harini sebab nasik malam tu x berusik langsung pasal aku buat churros [LINK]

Memasing pakat takmo makan nasik :D

Sunday, March 23, 2014

Bento # 157, 158 & 159 : Variety of Foods::..


Bento Elman Mikhael : Bread Pudding

Suka sangat pudding roti, sekarang dah expert sangat dah buat puding roti, kukus ke, bakar ke, 2,2 pun dah pandai. *suka sangat*

Kael sangat suka pudding ni. with or without custard sauce. semalam bagi makan sikit dan stop, ingat nak sambung lps makan berat. dia punya marah.. siap hentak2 kaki melompat2 suruh kita amik jugak... Grrrrrr...! Kemain sekarang! ye, itu perangai baru dia, kalau tak meloncat2, dia akan baring telentang sambil mengamuk. tabah sungguh aku rasa >,<


Bento Mommy & Ayah : Spaghetti Bolognese
Weekend ni mommy kepuasan yg sangat2 dpt masak mcm2 utk buah hati kat rumah tu. Dan pagi ni ade lebih spaghetti semalam, panas kan dan tapau!


Berbekal sangat seronok, bukan susah pun nak berbekal laki bini, Aku selalu upload gambar bekal kami just nak share je mudah nye berbekal. bukan nak deco2 pun utk kami, just makanan biasa cuma susun je cantik2 instead of ko senduk dalam bekas caca marba dan terus tutup. Kan?? Beza nye cuma susunan je... klu rajin nak deco, Sila kan lah.. Aku tak.... hehe. dan lagi 1, Mirzal pemalu... aku rasa klu aku deco cecomel jangan harap lah dia nak makan kat opis. tu lagi satu masalah nye.... blerrghhhh....! >,<

Wednesday, March 19, 2014

..::Bento # 156 & 157 : Nasik Goreng Masin::..

#bentoelmanmikhael filled with nasi goreng ikan bilis and tangerine ;)
Harini reuse balik seaweed yg dah ditebuk2..



#bentomommykael. Ayah xdapat. Nasi ngam2 utk perut kami bedua. Hik 

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

..::Bento : 155 : Not so AngryBird::..



Bento Elman Mikhael filled with Pasta Goreng Simple, Carrot and Fishcake Angry Bird.

Angry Bird tu aku beli kat pasar malam kedai yong tau foo.. Kael mmg suka carrot tu psl aku bekal kan byk2. 

TIPS : Nak senang carrot tu korang rebus je sementara kuali masak pasta. 
Klu nak masuk carrot kat pasta lambat masak. kang keras x sedap pulak anak nak makan.

Lepas tu pakat dok tonggeng carik lunchbox Angry bird dalam cabinet tak jumpe. Bantaikan aje lahhh mickey mouse punnnn...

Sunday, March 16, 2014

..::Bento-Tiada::..



Harini mmg xde bento. 
Sebab semalam kami be-3 dah bejalan sehari suntuk dan boleh kata semalam adalah hari makan di luar. huhuhuh :p

..::Dinner::..


Dinner comel untuk buah hati..



Ini tool kit yg aku gunakan.

..::Bento#152, 153 & 154 : Mickey Mouse::..

 Filled with 
Nasi goreng pantas dan homemade ayam kepsi!


Malas nye nak update panjang2.
Fenattt..!


..::Bento # 151 : Snack::..



Mommy ade event kat opis. 
Jadi nye, aku sempat gorengkan kuih2 ni dan biskut bear tu utk jajan. Cukup sangat la utk si moncit tu sarapan.. hehe :)

..::149 & 150 - by Elman Mikhael::..


Terlalu lama rasa nye x update bento si kecik ni. terlalu byk gambar nak di upload. so harini kasi upload sap2 soi jela... *janji ber'update*


Bento ni kael yg buat senidir. Elok aku settle buat muka tup2 dia ade kat dapur. sibuk nak buat jugak bg la kat dia food pick tu. Dia la yg cucuk sendiri. Pastu boleh kata semua food pick dia nak cucuk. Siap bagi silicone cup kat mami suruh susun kan.. aiyoooo. dah padat dah lunchbox kamu... Tak boleh nak susun dah.. Ok, dia terus melenting dan marah. Pffftttt -,-


#bentoayahkael. Mommy xde bento harini. Nasi habis. Ngam2 utk perut buah hati yg 2 org tu je. Lg pun tonsil bengkak. X boleh nak telan sangat..

Tuesday, March 4, 2014

..::Bento#146, 147 & 148 : Nasi & Veggie::..


Bento : 146 - Elman Mikhael


Bekal comel yg di isi kan dengan nasik, meatball soup dan Veggie. Kael sangat suka klu makan nasi dgn kuah yg banyak. klu bg dia makan nasik mmg kena pakai sudu. dia suka hirup kuah. Carrot mmg kegemaran elman mikhael :)

Bento : 147 & 148 - US :)


Untuk mirzal aku tapau kan telur dadar pasal nye aku dah rembat ikan keli :p
Meatball tu aku x bekenan sgt tp mirzal suka, so kuah nye aku amik :)
Veggie simple tu mmg sedap. eh?




..::Bento # 143,144 & 145 : Bekal express::..



Bento takde deco masa hari rabu lastweek. Kelewatan bangun. bedesap desup menggoreng nasik. Sempat jugak! heeeee :)



..::Bento # 142 : Nasi Ayam::..




Isnin malam ade pasar malam, kael pulak suka makan nasi ayam. Tp mlm tu dia x nak pun mkn nasi. dia lagi suka makan makanan yg mak dgn apak nye punya. Ayam Uncle bob, murtabak & kebab. Jadinye terus masuk peti ais nasi ayam ni dan panaskan esok nye terus tapau utk bento si kecik!




..::Bento # 139, 140 & 141 : I'm Back!::..


Bento : 139 : Elman Mikhael

Selepas 2 minggu tidak berbento, isnin last week aku balas dendam. hehehe. bangun awal kemain semata nak buat yg paling comel utk si buat budak cendawan :)

Alhamdulillah sempat gorengkan nasi goreng dan ayam madu. sempat prepare yg paling baik utk kael. walaupun tak berapa nak kemas tp aku cukup puas!


Bento 140 & 141 : Mommy & Ayah kael


Sempat jugak siapkan yg terbaik utk mirzal dan diri sendiri. Lauk simple ala budak2 sekolah. Daging burger cincang2 gaul dgn mayonis & Cili sauce. sesekali makan mcm ni sedap jugak :p




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...