Wawa - Bento Journey: ..::Bento 181 : Nasi Goreng Cina::..

Followers

Tuesday, May 6, 2014

..::Bento 181 : Nasi Goreng Cina::..


Bento harini, nasi goreng cina dan sosej roll. Sosej roll ni aku buat semalam utk buka puasa. ade lebih sikit pagi ni panaskan balik. Mirzal bawak sosej roll dgn apple je. aku puasa.

Sosej Roll :-
Sosej - Aku suka belah 2, mcm padat sangat kalau balut seketul tu
Roti - Penyek kan dengan sudu nak senang gulung

Utk salutan :-
Tepung beras 3 sudu besar
Air - agak2 cukup cair
Garam sikit
serbuk kunyit sikit
Mix Herbs sikit.

Kenapa aku pakai tepung beras? 
Sebab lagi rangup. dah sejuk pun masih rangup.
 tak lembik mcm kalau kita celup telur.

*********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

3 comments:

zana-norzana said...

Menyelerakan, nak satu..........
Thanks wawa dan saya follow kat sini juga.....

anajingga said...

salam ukhwah wawa..singgah sini pagi jumaat..sepanjang scroll ke bawah sedap2 menu bekalan dan kreatifnya wawa melayan selera anak..very nice dear.. :)

Maria Yusoff said...

wa...
resepi tepungnyer tu nisbah nyer gini kalo nak lagi best..

3 sudu tepung beras
1 sudu tepung gandum

ni resepi mak tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...