Wawa - Bento Journey: ..::Bento#199::..

Followers

Wednesday, September 24, 2014

..::Bento#199::..


Walaupun harapan kecewa masih berbaki disebabkan gambar bento semua yilek dan musnah dari blog, Tetap gigih membina semula motivasi supaya terus berkonsgi resepi dan dekorasi makanan anak2.

Gitu tau mukadimah.. hahaha.
Padahal hati membuak2 nak hentak2 kepala apesal "bijak" sangat pegi delete emel.

Ok, ni makanan mudah dan tangkas resepi ala kadar janji sedap kekdahnye :)

Bento elman mikhael :-
Nasi bulat2 muke ade senyuuuum :)
Bayam tumis serai
Ayam lekat lekit
Apple Seketul


Resepi yg aku nak share harini ialah nasik tu. 
Mau kena lempang upload gambar makanan teiba bagitau nak share resepi masak nasik. 
ampun :)

Ni nak share Ayam lekat lekit versi campak2 je. 
Sukatan tiada yg jelas sbb mmg boh ikut suka je

Resepi Ayam Lekat Lekit :-
Ayam
Garam
Rosemary [optional]
Mix Herbs [optional] 
Kicap Manis
Sos BBQ brand Giant jek
Sos Lada hitam (jenama LIFE)


Gaul semua bahan dan perap dalam sengah jam. Lagi lama lagi sedap.
Grill kan atas pemanggang ajaib dengan minyak yg paling minima.
Sukatan nye mcm yg aku cakap tadi, tiada yg spesifik sbb mmg aku pakai tuang2 je ikut sedap rasa.

Selamat Mencuba! 
kalau tak sedap tu mesti sebab sukatan korang yg tak kena. 
muahahaha :D

Kalau ade yg nak intai2 Bento elman Mikhael dari umur dia 10 bulan sampai sekarang boleh search hashtag kat Instagram #bentoelmanmikhael :)

1 comment:

Allene said...

wawa.. masih hebat berbento ye....

entry terkini...Maaf Jikaku Tak Sempurna - Dari sudut aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...