Wawa - Bento Journey: October 2014

Followers

Wednesday, October 8, 2014

..::Bento Ringkas::..



Bento hari ini yang tak seberapa.

Nasi Goreng + Nugget

Mommy bangun TERlambat pagi ni, mana yg sempat jela.
Tapau sekali untuk ayah dan mommy jugak.
Sekali sampai office ade meeting pulak. Lupa. makanan pun banyak.
Kenyang sampai petang harini.
Alhamdulillah... rezeki. hehehe :)

..::1st time buat Egg sheet::..




Ini bento semalam.
Heavy bento untuk Elman Mikhael
Nasi, tamago, Ayam lekit2 dan sup telur + Su'un

1st time buat egg sheet untuk bento, 1st time jugak memotong2 egg sheet.
boleh tahan tegeliat tgn. haha.
but, i did it well..! (kottt) hehehe
boleh lah utk tatapan anak sendiri, moga berselera lah hendaknya si buah hati :)

And, I challenge myself for more!!
hehehehe. seronok!
Nak try buat Olaf dulu. senang je ni, bentuk2 kan nasik je :)


Tapi bento yang bunga2 ni mmg takkan aku buat la! Susah!
nak membirukan nasik tu mmg senang, tapi bunga2 tu semuanya egg sheet.
pastu kena buat banyak2 pulak tu, pastu kena buat warna warni pulak tu.
So, Lupakan!!
hehehehehe :)




Monday, October 6, 2014

..::Bento yg...dah malas nak kira::..


Seperti biasa,
Janji tinggal janji..
Kata nak upload gambar bento day by day..
Sudahnye zasss! ku letak kan gambar bento seminggu!

muahahaha :D

3 dari pada nya bento last week.
Yg stitch tu je bento har ini :)

Maggi goreng!
Rencah hentam saje, janji anak suka.
Beli je mee kering tu pastu sap2 soi je pagui2 kat dapur.
Siap!!

Nasi ayam,
Malam nye tu mam datang rumah, so ada banyak lebih,
panaskan dan bekal kan untuk buah hati :)

Nasi Goreng Cina,
Bersama 2 ketul buah oren yg dia x makan pun sebenarnya dan choco oat kegemaran.


Dan bekal hari ini!! hehehehe :D

Serious tidak comel. sangat Gothic :D
Bihun Goreng,
menjadi makanan ruji dia kebelakangan ni. kalau dapat makan bihun goreng sangat seronok siap tepuk2 tangan. Tapi kalau di bagi nasik di kuis2 nye aje -,-
Oreo 2 ketul untuk snack.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...