Wawa - Bento Journey: March 2016

Followers

Thursday, March 31, 2016

..::Bento Januari 2016::..

Ahahahahaha
Gitu terus tajuknya. Sebenarnya aku dah lupa rutin aku untuk update blog bento ni. Ntahla, ni tengah berkira2 untuk satukan je dengan blog asal aku. Punca aku buat blog lain khas untuk bento ni pasal aku takut reader jemu hari2 update pasal bento semata. boleh?? ahahahahah.

oklah, lepas ni aku kena pk banyak2 kali nak merge atau tak. Penat jugak rasa nak maintan banyak2 blog ni. *dasar*

6.1.2016
back on track lah konon.... kah3.
.
nasi goreng + sponge cake + air (xtau nama) πŸ˜œ



6.1.2016
Bento orang dewasa πŸ˜œ
.
Bekal mirzal. nasi goreng + telur mata + sardine.
.
moga selalu ingat kat bini.

7.1.2016
Roti nutella + Nugget + Air.
.
Dia mintak nasi dgn nugget. tp nasi sejuk xde nak goreng pagi ni. replace dgn roti. td dah tunjuk dia kata ok. harapnya dia makan.

11.1.2016
Sarapan simple. favorite kael ni, mommy masih kurang sihat. 
.
Maggi goreng rencah sendiri. Tak guna pon perencah maggi tu. sekarang ni semua kena bgtau. kang ade je yg nak kecam 

13.1.2016
Menu harini atas permintaan kael sendiri.
.
Ayam goreng + Nugget
.
Mommy salah pilih lunchbox. Abis nampak oren semuanya

13.1.2016
Bekal Mirzal.
.
Nasi goreng + Sosej + Telur
.
Senang je nak jaga perut dia 

14.1.2016
Kegemaran kael lagi πŸ˜πŸ˜

Bihun goreng + Ayam goreng
lately kael kurang sihat. batuk selsema x kebah2 selera makan pon kelaut πŸ˜©
mommy usaha hari2 buat lauk yg dia makan. dapat masuk 5 suap pon dah happy sangat 

19.1.2016
Nasi goreng + Cereal

food pick tu dia yg pilih sendiri, cucuk sendiri. huru hara. habis biru je semua pagi ni

Ok, end of january 2016 punya bento.
masa ni buat bento tengah dalam pantang lagi.
Heeeee :p

..::Bento 2015::..


Selepas sekian lama..
masyaAllah... dah lebih dari setahun blog bento ni tergendala. selalu nya update kat IG je semua pasal bento. Dan lagi pon aku pregnant. so memang bento kael semendang nya sendu. kadang x buat langsung. dan seperti biasa mommy kalau pregnant tengok blog boleh muntah. muahahahaha.

So kita sumbat je lah bento2 ketinggalan yang tak dapat di update kat sini. Next time kita buat entry day by day seperti biasa ok :)

14.4.2015
lama kan x update bento. kael bwk bekal jugak sebelum ni tp ayah dia yg siapkan. pepaham jela. asal masuk sumbat dlm lunchbox, siap. mimpi ke bulan la nak ade deco2 ni. hehe.
.
bekal kael harini. nasi. ikan keli goreng. kuah lemak kobis. happy lah hendaknya perut si anak smile emoticon

20.4.2015
cut out seaweed pakai gunting. x pakai puncher. tu pasal herot mulut bear tongue emoticon
mommy tgn keras. ahaha.
22.4.2015
kenapa begitu rupa mu wahai froggy.. tongue emotico
.
lauk kegemaran kael utk bento harini.
.
🍚nasi putih
🍜kuah lemak kobis
🐟 ikan keli goreng.
22.4.2015
2 hari mommy x sihat. x keje. semalam ok sikit. 
balik keje dah boleh masak. harini dpt la kael bwk bekal. 
.
√Nasi
√Kuah kentang
√Ikan goreng

Ok, sekian untuk bento 2015. memang itu je yang mommy mampu pon. ahahaha. So, next kita share permulaan 2016 okeh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...